Széchenyi 2020 Pályázati közlemények

BETATHERM HŐTECHNIKAI GYÁRTÓ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GYÁRTÁST KISZOLGÁLÓ RAKTÁRBŐVÍTÉS A BETATHERM KFT-NÉL

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE 46 942 900 FORINT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE 60%

A BETATHERM Kft. 46 942 900 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Észak-Magyarországi Operatív Program keretein belül meghirdetett „GYÁRTÁST KISZOLGÁLÓ RAKTÁRBŐVÍTÉS A BETATHERM KFT-NÉL” című pályázaton.

2015 júniusában került lezárásra az Európai Regionális Fejlesztési alap által az Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül „GYÁRTÁST KISZOLGÁLÓ RAKTÁRBŐVÍTÉS A BETATHERM KFT-NÉL” című épületfejlesztési beruházás. A projekt keretein belül megvalósult – a meglévő gyártócsarnok kibővítéseként - egy új gyártást kiszolgáló raktárépület építése, ami jelentősen elősegíti cégünknél a gyártásközi logisztikai folyamatokat. A beruházás második fázisában a felületkezelési folyamatoknak és a csomagolási munkáknak helyet adó régi épület került felújításra, ami így energiatakarékosabb üzemeltetést tesz lehetővé, javítva a munkakörülményeket, és esztétikus megjelenése hozzájárul a cég arculatának javításához. Az épület ad helyet, számos műszaki fejlesztés mellett, szintén a pályázat keretein belül megvalósult, korszerű füstgázhasznosító hőcserélő berendezésnek is. A beépítésre került berendezés segítségével a 300 oC-os füstgázból átlagosan 40 KW hőenergiát tudunk visszanyerni, és hasznosítani. Ez a fejlesztés környezetvédelem és energiafelhasználás tekintetében is fontos szerepet játszik, csökkentve az üzemeltetési költségeket. A beruházás megvalósításához az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás elengedhetetlen szerepet játszott. A több mint 78 millió forint értékű beruházásból az ÉMOP-1.1.1/FB-13-2013-0092 számú pályázati szerződés alapján a támogatás mértéke 46 942 900 Ft. A beruházás előnyei már a pályázat lezárásától számított rövid időszak alatt is érezhetőek, és a későbbiekben elősegítik a hosszú távú fejlesztéseket. A megvalósult épületfejlesztések hatására a Betatherm Kft. 2018-ra öt új munkahellyel bővül.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: ÉMOP-1.1.1/FB-13-2013-0092

A PROJEKT BEFEJEZÉSE: 2015.06.12.

Letölthető dokumentumok

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BETATHERM HŐTECHNIKAI GYÁRTÓ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

MINŐSÉGI LAPRADIÁTORGYÁRTÁS TECHNOLÓGIAI BŐVÍTÉSE A
BETATHERM KFT-NÉL

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE 48 543 990 FORINT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE 40%

A Betatherm Kft 1990-ben történt megalakulás óta, társaságunk fő tevékenysége a dizájn-radiátorok gyártása. A korszerű radiátorok jellemzője, hogy a megfelelő műszaki tulajdonságok mellett belsőépítészeti elemként illeszkedjenek a környezetükhöz. Ennek a feladatnak a megvalósítása naponta új kihívások elé állít minden Betatherm dolgozót. Huszonöt éves fennállásunk alapja az innováció volt. Termelésünk 90 %-a jelenleg is exportra kerül. ami megköveteli a korszerű gyártástechnológiát. A GOP pályázat keretein belül, összesen 121.359.096 Ft értékű gépi beruházást tudtunk megvalósítani, melyből a támogatás összege 49.281.818 Ft. Ilyen mértékű beruházást önerőből nem tudtunk volna megvalósítani. A beruházások eredményeképpen nem csak a termelési kapacitásunk növekszik, hanem javulnak a minőségi gyártás feltételei is, Jelentős javulást várunk, az üzemeltetési és termelési költségek csökkentése terén is. A beruházás keretein belül beszereztünk egy korszerű porfestő berendezést, amely az eddigi technológiánkhoz képest 40 % festék megtakarítást fog eredményezni, amely a költségcsökkentésen kívül, környezetvédelmi szempontból is fontos. Az összesen 7 db különféle hegesztő berendezés a robotokkal történő hegesztést támogatja. Az új híddaru segítségével az anyagmozgatásra fordított időt tudjuk jelentősen redukálni. Egy horizontális csomagológéppel a műanyag csomagoló anyag felhasználásunkat felére fogjuk csökkenteni. Adatgyűjtős vonalkód olvasók rendszerbe állításával a termeléskövetést és a készletellenőrzést automatizáltuk. Ennek érdekében ügyviteli rendszerünket új szoftver modullal bővítettük. Piaci jelenlétünket növelni szeretnénk a szomszédos országokban is, ennek érdekében a weblapunkat román és szlovák nyelvű változattal bővítettük. A megnövekedett gyártókapacitás kiszolgálásához, az automatizáláson kívül a dolgozói létszámunk növelésére is szükség lesz. A közeljövőben kb.3-5 fős létszámbővítést tervezünk.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GOP-2.1.1-12/B-2013-0639

A PROJEKT BEFEJEZÉSE: 2015.05.21.

Letölthető dokumentumok